diumenge, 1 de maig del 2011

J.S. BACH BWV 131 "Ays der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir"


Programa del concert

La coral Sinera dels Lluïsos de Gràcia va oferir el passat dissabte 2 d’abril la cantata BWV 131 de J.S. Bach. El concert va ser a l’Església dels Caputxins de Sarrià a les 19 de la tarda.
El cor ja havia estrenat la cantata el divendres 25 de març i es tornava a oferir també el diumenge 3 d’abril a l’Església de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a les 12h.
BWV 131 és una cantata sagrada composada per l’alemany Johann Sebastian Bach entre el 1707 i el 1708 a Mühlhausen. Està classificada entre les primeres cantates escrites pel músic.
Bach va musicar el Salm 130. El va dividir en 5 passatges, la música dels quals és clarament identificable amb cada tema del text del Salm, que són els següents:

J.S. Bach

1.       Simfonia i Cor: Ays der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir (Des de l’abisme et crido, Senyor)
2.       Arioso (baix) amb coral (sopranos): So du willst, Herr, Sünde zurechnen, Herr, wer wird bestehen ? (Si teníeu en compte els pecats, Senyor, qui es podria sostenir?)
3.       Cor: Ich harre des Herrn, meine Seele harret, und ich hoffe auf sein Wort (Espero Senyor, la meva ànima hi espera i confio en la seva paraula).
4.       Ària (tenor) amb coral (contralts): Meine Seele wartet auf den Herrn von einer Morgenwache bis zu der andern (La meva ànima espera en el Senyor, des de la vetlla del matí fins l’endemà).
5.       Cor: Israel hoffe auf den Herrn; denn bei dem Herrn ist die Gnade und viel Erlösung bei ihm (Israel, confia en el Senyor, perquè en el Senyor hi ha la misericòrdia i la redempció generosa).
Cal destacar l’actuació brillant del cor jove Sinera, del seu director Pau Jorquera i dels solistes Pablo Larraz (tenor) i Josep Ramon Olivé (baix).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada