diumenge, 22 de maig del 2011

Concert Sonocromàtic

Neil Harbisson
Neil Harbisson té acromatòpsia, una deficiència visual que l’obliga a veure el món en blanc i negre. És  el primer cyborg del món reconegut per un govern.
Neil és un artista sonocromàtic irlandés - britànic. Als 21 anys va co-crear i instal·lar-se un eyebord al cap per poder escoltar els colors. 
Gràcies als seus extensos estudis musicals, el 2004 va crear l’Escala Sonocromàtica Pura, una escala basada en la transposició directa de les freqüències de llum a freqüències de so i l’Escala Sonocromàtica Musical, una escala microtonal de 360 notes en una octava basada en al transposició logarítmica de les freqüències d'un cercle cromàtic.   
L'artista i els colors

El passat dimecres 19 de maig a les 19.30h va oferir un concert sonocromàtic al campus de la Comunicació Poble-Nou de la Universitat Pompeu Fabra. 
Va ser la primera mostra en directe de les escales que ha creat l’artista.
Quatre cantants cyborg, Anna Bassas, Agnès Esquerra, Tete Galingou i Júlia Harbisson, van cantar els colors que es projectaven a la pantalla. Aquests rerpresentaven  des de banderes, de molts països fins a cares o tons de veus.
Eyebord creat per Harbisson


 Durant la projecció dels colors, la ballarina Moon Ribas va presentar una coreografia que acompanyava el cant de les cyborg.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada