diumenge, 17 d’abril del 2011

'L'art del menjar. De la natura morta a Ferran Adrià' la nova exposició de La Pedrera

Una de les peces amb més èxit de la mostra.
Mona Hatoum (2002) Grater Divide
Del 15 de març al 26 de juny es pot visitar gratuïtament a La Pedrera l’exposició L’art del menjar .De la natura morta a Ferran Adrià d’Obra Social de CatalunyaCaixa. La mostra és un acostament a la relació que l’art i el menjar han mantingut al llarg de la història moderna.

A través de 130 obres de 76 artistes, L’art del menjar ofereix una àmplia visió de la relació tan intensa que l'art i el menjar mantenen des dels orígens i la consolidació del gènere de la «natura morta» al segle XVII, fins als nostres dies.


L’exposició documenta projectes significatius en l’àmbit de la performance i altres procediments, com la instal·lació o el vídeo, que ens situen directament en la gastronomia com una forma d’art. La proposta posa també l’accent en els artistes cuiners que als anys 70 van radicalitzar els seus plantejaments i van postular l’activitat del restaurant com a fet artístic; per exemple, Spoerri amb el Restaurant Spoerri a Düsseldorf, o a Nova York el restaurant Food de Gordon Matta-Clark i El Internacional de Miralda.

Jana Sterbak (1996): Chair Apollinaire
Per últim, seguint aquesta línia d’investigació, l’exposició també vol reivindicar, a través de la figura excepcional de Ferran Adrià, la gastronomia en la seva concepció radical i experimental, considerant-la com una acció creativa amb uns codis i procediments definits. La gastronomia com a composició, la gastronomia com a provocació, la gastronomia com a pensament.

Hi ha un seguit d’activitats paral·leles a l’exposició que giren al voltant del menjar i l’art com conferències, concerts o activitats sensorials.
La propera exposició que ens oferirà l’Obra Social de CatalunyaCaixa a La Pedrera serà del 19 de juliol al 25 de setembre de 2011 amb el fotògraf català Francesc Català-Roca com a protagonista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada